Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Als kersverse ouders komen je familie, vrienden en collega’s jullie prachtbaby maar al te graag bewonderen. Dat lijkt allemaal heel leuk maar geloof ons, dat is het niet altijd. Je zal snel merken dat een baby geen rekening houdt met bezoek. En dat zorgt vaak voor stress bij de ouders.

We schreven eerder al een blog met tips aan bezoekers van jullie baby. Maar nu richten we ons graag tot jullie, de ouders. Want babybezoek is fijn. Je babbelt eens met volwassen mensen en je kan je gedachten verzetten. In het beste geval ben je erin geslaagd om wat chips of cake (niet zelfgebakken natuurlijk) op tafel te zwieren en dat smaakt. Maar babybezoek is vaak ook stress voor de ouders. De baby huilt, heeft krampjes of je moet hem net de borst geven als je bezoek binnenkomt. Dat subtiel voeden heb je nog niet echt onder de knie en nonkel Jean hoeft je tepels nu ook niet te zien.

Daarom, enkele tips om het babybezoek stressvrij te laten verlopen.

Organiseer een babyborrel
Het is een keuze. Sommige ouders kiezen ervoor om iedereen persoonlijk thuis te ontvangen, anderen proberen zoveel mogelijk op één dag te doen tijdens een babyborrel. De dag zelf is heel vermoeiend, zowel voor ouders als baby. Maar je hebt het meeste van je bezoek wel op één dag gezien.

Hou rekening met het ritme van je baby
Jij bepaalt wanneer je bezoek komt. Voel je je niet comfortabel om een voeding te geven in het bijzijn van het bezoek? Probeer hen dan tussen de voedingen in te plannen. Baby’s laten zich geen uur opleggen, dus krijgt hij toch honger, trek je dan even terug in de slaapkamer.

Heeft je baby een huiluurtje tussen 19u en 20u, probeer dan ook op dat moment bezoek te vermijden.

Is er bezoek gepland maar hebben jullie echt een slechte dag? Verplaats dan het bezoek naar een ander moment.

Jouw huis, jouw baby, jouw agenda
Laat je geen bezoek opdringen. Als je collega’s met 15 tegelijk willen komen, vraag hen dan om op te splitsen. Verwacht je op 14u meme en pepe en om 15u30 de buren. Voel je dan niet verplicht om ook tante Betty en Nonkel Jos en hun drie tieners om 18u binnen te laten omdat ze in de buurt zijn. Teveel bezoek is vermoeiend, zowel voor jou als de baby. En nadien zit jij met de miserie.

Nee je huis hoeft geen Mr. Proper commercial te zijn
Ai bezoek. Het huis ligt overhoop, je zit nog in je jogging (met melkvlek) en je hebt niets om de mensen aan te bieden. Paniek!

Give yourself a break. Niemand verwacht dat je in een jurkje, opgemaakt je bezoek binnenlaat en hen zelfgebakken cake kan aanbieden. Jouw prioriteit is je baby en jezelf. En dat vraagt al energie en toewijding genoeg.

Conclusie
Eigenlijk willen we gewoon zeggen dat je jezelf niet teveel druk moet opleggen over dat bezoek. Neem zelf je agenda in handen en laat het verder allemaal gebeuren. Op die manier zal je wel kunnen genieten van dat babybezoek, de gezelligheid en de cadeautjes.

 

© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon