Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Je bent nog maar goed en wel bevallen en daar komen de eerste “en, wanneer komt er een broertje of zusje” vragen. Je kent het wel. Maar wanneer ben je nu klaar voor een tweede kindje?

Sommige ouders weten vooraf exact hoeveel kinderen ze willen. Er zijn er die bewust stoppen bij eentje, er zijn er die voor een groot gezin gaan. Maar ook zij bij wie het allemaal wat anders loopt dan die vooropgestelde planning.

De beste timing

Uit onderzoek blijkt dat bijna één derde van de vrouwen binnen anderhalf jaar een tweede baby krijgt. Dokters adviseren te wachten met zwanger worden tot je eerste kindje 18 maanden oud is. Uiteindelijk zit er dan iets meer dan twee jaar tussen je twee kinderen.

Maar we weten allemaal dat een baby maken niet altijd verloopt volgens planning en er vaak meer of al eens wat minder tijd tussen zit.

6 tekenen die erop wijzen dat jij klaar bent voor een tweede kindje:

  • Je jaloers bent op zwangere vrouwen.
  • Je dat doorslapen toch ook wat saai begint te vinden.
  • Je de zolder aan het opruimen bent en je het niet over je hart krijgt die kleine maatjes weg te gooien. Want ja, je weet maar nooit hé.
  • Je duikt in elke kinderwagen die langs komt om die schattige baby te bewonderen.
  • Je hoort je eierstokken rammelen bij het zien van de lieve baby van een vriendin.
  • Een tweede zwangerschap én kindje lijken je een feestje. Het feit dat je nogal een zaag was die laatste weken van je zwangerschap en een zombie die eerste weken/maanden met je baby ben je immers al lang vergeten.

Klaar zijn voor een tweede kindje is vaak een gevoel. Je kan als mama perfect gelukkig zijn met één kind. Je bent er dan vrijwel zeker van dat er geen tweede komt. Maar soms verandert dat gevoel. Jullie hebben het ritme wat gevonden, je baby is wat minder baby. En dan besef je plots dat je in je huis en hart ruimte hebt voor een tweede kindje.

Een emotionele beslissing

Of je al dan niet voor dat tweede kindje zal gaan, is eigenlijk vooral een emotionele beslissing. Je kan lijstjes maken met voor-en nadelen zoveel je wil. Uiteindelijk is het je hart dat zal zeggen dat er ruimte is voor een tweede, of niet. En als je voor een tweede wil gaan, moet de natuur ook wat meewerken.

En ga je dat even graag zien?

Een veel voorkomende angst bij de twijfel voor een tweede kindje is de vraag of je het echt even graag gaat zien als dat eerste. Dat lijkt fysiek immers onmogelijk. Je hart ontploft nu al met eentje.

Ga je dat tweede even graag zien? Ja, absoluut! Geen twijfel mogelijk. De liefde verdubbeld, je hart groeit.

Wanneer voelden jullie dat er ruimte was voor een tweede kindje? Of houden jullie het (bewust) bij eentje?
© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon