Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Enkele weken geleden gaven we jullie in een blog al enkele tips om je baby te kleden tijdens de koudere dagen. Je wil natuurlijk niet dat je baby koud heeft, dus kies je al snel voor laagjes en een jasje. Maar wist je dat je baby in de autostoel zetten met al die laagjes niet zo veilig is?

We leggen het even uit

Binnen is het lekker warm in de winter, maar die auto staat buiten of in een koude garage. Je kindje gaat dus van een warme huis naar een koude auto in een koude autostoel. Om je kindje te beschermen tegen die koude zou je al snel dikke, warme kledij en een jasje aandoen.

Winterjassen zijn meestal gemaakt met heel wat vulling, zoals veren. Die vulling creëert een buffer tussen je kindje en de koude buitenlucht. Ideaal voor buiten dus, maar iets minder veilig voor je baby.

Je baby lijkt stevig vast te zitten met zijn jasje aan, maar door het volume van de jas zit er een tiental centimeter speling tussen de riempjes en het lichaam van je kind. Die tien centimeter kunnen cruciaal zijn, want door de klap van het ongeluk zal het hoofd van het kind veel verder naar voor geslingerd worden wanneer er meer ruimte is tussen de gordels.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Dit filmpje laat het ook niet even zien.

Maar wat doe je dan wel?

Je wil je baby het liefst van al veilig vervoegen. Maar je wil het ook geen kou laten lijden in die auto. Wat kun je doen om dat te verhelpen?

Zorg voor een extra deken

Super simpel. Zorg voor een extra dekentje, liefst eentje dat je van binnen mee in de wagen neemt. Dan is het nog lekker warm. Maak je baby vast in de stoel en leg het dekentje erover.

Gebruik een voetenzak

Voetenzakken hebben ruimte om de gordels door te steken. Zo kan je je baby stevig vastmaken en dan komt de voetenzak boven de gordel te liggen. Lekker knus, warm én veilig.

Rij tegen de rijrichting in

Warm of koud, blijf zo lang mogelijk tegen de rijrichting inrijden. In de Scandinavische landen zijn ze dit al gewend, bij ons begint het ook stilaan meer ingeburgerd te geraken. Producenten zijn verplicht om autozitjes en autostoelen tegen de rijrichting te voorzien voor kindjes tot minimum 88cm. Je kindjes zo lang mogelijk tegen de rijrichting in vervoeren is de boodschap.

Uiteraard hopen we dat jullie gespaard blijven van ongevallen met de wagen. Maar hoe voorzichtig je ook bent, het is niet uitgesloten dat het eens mis gaat. En dan kan je er maar beter voor zorgen dat je baby goed beschermd is door veilig in de autostoel te zitten.

Wees voorzichtig onderweg de komende winterperiode! En hopelijk kunnen jullie je baby toch warm en veilig houden met onze tips.

 

© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon