Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Als ouders wil je het beste voor je baby'tje. Het bijstaan met de beste zorg en heel veel liefde. En als die baby met iets lijkt te zitten, dan is het zoeken. Er zit geen handleiding bij en ze kunnen het zelf ook nog niet zeggen. Baby Luz had een koemelkallergie, mama Valérie vertelt over haar zoektocht. 

Wil jij ook graag je verhaal delen op onze blog? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mama Valérie aan het woord:


De eerste maanden met onze baby Luz liepen niet altijd van een leien dakje. Achteraf gezien een heel duidelijk probleem, met een snelle oplossing.

 

Vanaf dat Luz geboren is, is ons leven zo veranderd. Als mensen voordien vroegen of ik borstvoeding ging geven, zei ik altijd: “Ik ga dat proberen. Lukt het niet, dan lukt het niet.”. Natuurlijk wil elke mama het beste aan zijn of haar kindje geven en doe je er alles aan zodat het zou slagen. Hiermee bedoel ik niets verkeerd naar moeders die flessenvoeding prefereren. Dat begrijp ik  volledig.

 

De eerste dagen in het Ziekenhuis waren uitputtend. Om de drie uur de wekker zetten, constant bezoek en raad van allerlei mensen maar ook strugglen met het lukken van de BV. In paniek schieten, elke keer mijn beste vriendin vertrok. (Ik heb het geluk een beste vriendin als vroedvrouw te hebben, die tevens ook mijn bevalling heeft gedaan)

 

Na verloop van tijd lukte het aanleggen beter en beter. Luz moest ook geen uur meer aan de borst hangen. Pure Joy. Ik ontdekte dat borstvoeding geven ook leuk kon zijn. Soms ook awkward maar dat ter zijde.

 

We merkten dat onze baby meer en meer verkrampte en huilde. Dit begon in de namiddag en stopte als ze ging slapen. Stoelgang maakte ze niet meer uit zichzelf. Naar onze huisarts geweest, supo’s gekregen, Lactulose om haar stoelgang (NOG) zachter te maken. Allemaal kleine hulpmiddeltjes, die niet echt werkten.

 

Dit probeerden we een week en werden dan doorverwezen naar de darmspecialist. Daar aangekomen bleek er niets mis met haar darmen en ging het allemaal wat beter door de Lactulose. Wij dachten probleem opgelost.

 

Een paar dagen later deed het probleem zich opnieuw voor. Het laxeermiddel hielp niet meer en Luz zag af van haar krampen. Als nieuwe ouder, begin je je zorgen te maken.

 

Vrienden raadden Osteopathie aan. Iets waar ik persoonlijk niet in geloofde en mensen voordien altijd uitlachte die hierin kracht vonden. Daarnaast is osteopathie écht niet goedkoop en wordt bijna niet terugbetaald. Na één keer te gaan, als bezorgde ouders, constateerde ze niet echt iets speciaal. Wat meer spanning op de darmen maar niet abnormaal. Ze vertelde over kinderen die gevoelig zijn aan koemelk en sojamelk. Voordien had ik al geprobeerd koemelk te mijden en sojamelk in de plaats te gebruiken.  Wanneer ik dit vertelde tegen de osteopaat, vertelde ze me dat kleine kinderen ook gevoelig kunnen zijn aan sojamelk en chocolade.

 

Dus probeerde ik opnieuw. Na een week waren de krampen verdwenen en de intense huilbuien ook. (Lees niet: de baby stopte volledig met huilen) Luz begon terug uit zichzelf stoelgang te maken en is sindsdien niet meer gestopt.

 

Momenteel geef ik nog steeds borstvoeding en ben begonnen met één maaltijd te vervangen met melkpoeder. Nutrilon 1 gebruiken we nu. Dit is geen speciale voeding, ook mét koemelk. Tot hiertoe verdraagt ze deze verdunde versie maar ik mag nog steeds geen koemelk gebruiken. (Als je kindje dit toch niet verdraagt, worden enkel de aangepaste versies terugbetaald wanneer je de “normale” eerst probeert, DEGOUTANT).  

Dat ter zijde. Luz is nu een hele vrolijke baby, dat elke dag nieuwe dingen leert kennen. Hopelijk heb ik sommigen onder jullie wat duidelijkheid gebracht en/of nieuwe inzichten kunnen verwerven. Als ik iemand nog hulp kan bieden, vind je me op Instagram (@wautersv).

 

 

(Luz, Vier maanden oud)

 

Groetjes,

 

Valérie

 

© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon