Baby Spa Antwerpen +32(0)474 450 010 / Baby Spa Herentals: +32(0)471 703 919

Blog by Precho

Blog

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is weer zover, dit weekend veranderen we het uur. Ons zomeruur ruilen we in voor het winteruur en dat betekent dat we de klok een uur terugdraaien. Heerlijk denk je dan, een uur langer slapen. Of dat dacht je toch. Want nu heb je een baby en heb je al zo een vermoeden dat dat welverdiende extra uur slaap er niet gaan inzitten.

Want een baby kent nog geen uur

Je baby is ingesteld op bepaalde gewoontes en routines. Een klok lezen of een uur begrijpen zit er heus nog niet in. Als je baby normaal rond 7u wakker wordt, is dat dit weekend dus 6u. En dan spreken we eigenlijk nog in het beste geval. Want 6u is plots 5u en dat is echt nog midden in de nacht.

Kan je als ouders je kind helpen om in het ritme van de wintertijd te komen?

  • Je kan enkele dagen voor we de klok terugdraaien je kindje iedere dag een kwartiertje later in bed leggen. Hiermee voorkom je dat ze plots aan één uur verschil moeten wennen.

  • Je kan het het moment van de voeding elke dag een kwartiertje opschuiven.

  • Hou je vast aan jullie avond- en ochtendritueel.

Of je kan natuurlijk ook beslissen om het gewoon op je af te laten komen.

Want met een kleine baby zijn al die tips vaak niet zo gemakkelijk op te volgen. Ze hebben vaak nog geen ritme wat het eten en slapen betreft en dan kan je maar hopen op het beste. Sommige baby’s passen zich snel aan en merken er amper iets van. Bij andere zal het dan weer enkele dagen duren voor ze hun ritme hebben gevonden. Maar één ding is zeker: ze passen zich allemaal aan. Dus geef de moed zeker niet op. Over enkele maanden gaan we weer naar het zomeruur ;-)

Succes lieve mama’s en papa’s!

© 2018 Precho.be - Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden

Selecteer gewenste locatie:
Precho cadeaubon